ЕкономікаНовини

Перезимуємо: Україна вже готова до холодів на 88%

Сьогодні відбулося чергове засідання штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду. Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов відзвітував про те, як господарства готуються до холодів, йдеться на сайті Міністерства розвитку громад та територій України.

За його словами, все відбувається планово, цифри мають щодня позитивну динаміку. І нинішня готовність на 88% на 22 вересня, до 6 жовтня складе всі 100%.

Утім, є «нюанси». Внаслідок збройної агресії росії в Україні постраждало 349 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання.

Це 335 котельні (13 із них зруйновано), 11 ТЕЦ (теплоелектроцентралі), 4 з них зруйновано та 3 ТЕС (теплоелектростанції).

Зауважимо, що до початку повномасштабної війни саме ТЕС і ТЕЦ забезпечували країні майже 30% від необхідного обсягу електроенергії . А більше половини електроенергії зазвичай генерується на АЕС.

Цього року ця цифра буде меншою, адже Запорізька АЕС, яка живить дві області, окупована і віднедавна повністю від‘єднана від української електромережі.

Ясна річ, що навантаження перерозподілиться, але ворог це так само розуміє. Тож чергові обстріли об’єктів критичної інфраструктури дуже вірогідні.

Зараз держава все робить для оперативної «реанімації» постраждалих станцій. Зокрема, зараз фінансується відновлення Охтирської, Чернігівської ТЕЦ та системи централізованого теплопостачання у Кременчуці.

Крім цього, для роботи енергетичної системи України в країні вже накопичено 2 мільйони тонн вугілля. Це більше, ніж за аналогічний період минулого, мирного року.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button