Новини

Кібер-фахівці відбили майже 3,5 тисячі атак

Після 24 лютого 2022 Служба безпеки України відбила майже 3,5 тис. кібератак. Майже половина із них виявлялася «тут і зараз».

Як повідомляє прес-служба СБУ, ворог намагався «розхитати» електронні системи центральних органів влади і знищити цифрові сервіси. Другою ціллю були системи критичної інфраструктури, щоби дестабілізувати роботу транспортників та енергетиків.

Організовували і проводили такі диверсії російські спецслужби. Щоправда, вони наймали хакерів, які діяли в інтересах російської федерації.

Зокрема, на Полтавщині Служба безпеки знешкодила саме таке угруповання. Кібер-злочинці планували здійснити низку атак на електронні системи органів влади та об’єкти енергетики.
До ворожої групи увійшло четверо фахівців із проведення DDos-атак. Гроші за цю роботу їм передавали через заборонені в Україні платіжні системи.

Ці плани СБУ викрили ще на етапі підготовки. Безпосередніх виконавців затримали, замовників — ідентифікували.

Ще одна хакерська компанія розміщувалася у Львові. За вказівкою окупантів вони зламували облікові записи інтернет-користувачів з України та Євросоюзу.

Завдяки цьому не лише отримувався доступ до персональних даних громадян. Так, зламані акаунти використовувалися для поширення неправдивої інформації щодо подій в Україні та в країнах ЄС. Погодьтеся, що коли певні думки висловлюють «прості люди», вони набувають трохи іншого забарвлення.

Наразі організатору цієї групи повідомлено про підозру. Він заарештований.

За всіма викритими фактами підривної діяльності проти України триває слідство.
Кіберпідрозділи Служби безпеки і надалі захищають національний цифровий простір.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button