НовиниСтатті

Нова форма ТТН вже у серпні

За даними Міністерства аграрної політики України, вже з 1 серпня 2022 року вантажні перевезення на території України будуть можливими тільки за наявності електронної товарно-транспортної накладної.

Нова ТТН матиме електронну форму. Новий документ вже охрестили «е-ТТН». Головними перевагами відмови від паперових накладних та переходу на електронний документообіг розробники називають спрощення процесу та полегшення документообігу для всіх сторін, котрі беруть участь у вантажних перевезеннях.

У Міністерстві інфраструктури підрахували, що щорічна економія для українського бізнесу становитиме 500 мільйонів гривень. Наразі ці кошти використовуються, щоб надрукувати та відправити товарно-транспортну накладну за місцем призначення. У Міністерстві інфраструктури наголошують, що електронна накладна буде безкоштовною протягом усього тестового періоду. По завершенню тестування буде визначена оптимальна ціна, щодо чого зараз ведуться перемови з відповідними органами та представниками бізнесу.

У профільному міністерстві наголошують на необхідності обирати провайдера електронного документообігу вже зараз, щоб встигнути налаштувати робочі процеси під нові вимоги. Головним чинником, котрого мають дотримуватися та контролювати представники компаній, є наявність електронного цифрового підпису у всіх учасників вантажного перевезення, зокрема, у відправника та отримувача, а також у перевізника. Електронний підпис мусить бути на кожному з етапів перевезення.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button