ЕкономікаНовини

Французький необанк Qonto може відкрити офіс в Україні та шукає розробників

Фінтех-компанія Qonto з метою виходу на нові ринки наймає співробітників в Україні та планує відкрити місцевий офіс. У 2021 році компанією були відкриті офіси в Барселоні, Берліні та Мілані. Про це, зокрема, йдеться в повідомленні Qonto.

Qonto пропонує послуги для малого і середнього бізнесу, фрилансерів. Сервіс займається банківськими послугами, бухгалтерським обліком та керуванням витрат. На сайті ain.business зазначається, що на вітчизняний ринок стартап виходить у партнерстві з компанією з України “WeSoftYou”. Повідомляється, що спершу планують найняти одну команду, а надалі – відкрити офіс розробки в Україні. Брати на роботу українських розробників в Qonto почали взимку 2021 року. Зараз в компанії пропонують для українських робітників вакансії Ruby on Rails розробників. У Qonto є досвід найму в інших європейських країнах. До 2025 компанія планує збільшити число користувачів з 220 тисяч з 4 ринків до мільйона в Європі, а кількість співробітників з 500 до 2 000. Повідомляється, що в стартап інвестували понад 700 мільйонів доларів. Оцінка сервісу виросла до 5 мільярдів доларів.

Нагадаємо, у ніч з 13 на 14 січня 2022 року хакери здійснили атаку на низку урядових сайтів (повідомлялося про близько 70 сайтів органів влади), сайт Національного банку України, сервери “Регіональної газової компанії” в Україні. З наслідків кібератаки – була втрачена низка зовнішніх інформаційних ресурсів Моторного страхового бюро, однак не ушкоджено реєстр, який містить персональні дані мільйонів українських автовласників. Інцидент розслідують СБУ, кіберполіція та Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України спільно з відповідними органами державної влади. Веде власне розслідування, зокрема, й транснаціональна компанія Microsoft. Світова спільнота говорить про об’єднання зусиль для підтримки інтересів України.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button