НовиниПраво

Суд оголосив перерву у справі, де підозрюваним є Петро Порошенко, триває мітинг (ДОПОВНЕНО)

На судовому засіданні в Печерському районному суді міста Києва, де розглядають клопотання про обрання п’ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенко запобіжного заходу, оголосили перерву. Це стало відомо з онлайн-трансляції на YouTube, яка продовжиться через декілька годин.

Судове засідання розпочалося та адвокати Петра Порошенка заявили, що не бачили документу або доказу, який би підтверджував факт повідомлення про підозру політику, тому він не є підозрюваним. Близько 12:05 суд оголосив перерву для ознайомлення з матеріалами справи. Під стінами суду на мітинг зібралися люди з прапорами політичної сили “Європейська Солідарність” та виступали однопартійці парламентаря. Звучали лозунги “Зрадників не пробачають”, “Гідність не продається”, “Донецьк – це Україна, Луганськ – це Україна, Крим – це Україна”, “Слава Україні! Героям Слава!”. Присутні скандували також: “Порошенко”, “П’ятий стане сьомим”.

Вийшовши до учасників мітингу під час перерви, Петро Порошенко заявив, що йому призначили безкоштовного адвоката, який відмовився виконувати обов’язки. Також він оприлюднив інформацію, що будуть вивчати 9 томів справи за годину-півтори, а опозиція себе поводить набагато відповідальніше, ніж влада.

“Влада розгублена, слабка і замість того, щоб боротися з Путіним, вона намагається боротися з нами, з власним народом… Вони будуть відповідати за ті злочини, які коять”, – прозвучало в промові Петра Порошенка.

Нагадаємо, 17 січня близько 9:00 в країну повернувся з Варшави п’ятий президент України, народний депутат України Петро Порошенко. Політика звинувачують у державній зраді та сприянні тероризму в рамках розслідування справи про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. ЗМІ повідомляли, що прокуратура просить для Петра Порошенка арешт із заставою у мільярд гривень. Підозрюваними у справі також є народний депутат України Віктор Медведчук, ексміністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, названий посередником бізнесмен Сергій Кузяра. В.Медведчук і П.Порошенко, за версією слідства, розробляли схему постачання вугілля з ОРДЛО замість альтернативних закупівель в ПАР. Відомо з повідомлення Державного бюро розслідувань України, що В. Демчишина оголосили в міжнародний розшук. Фігуранти справи С. Кузяра, В.Медведчук знаходяться під домашнім арештом.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button