НовиниПраво

Нові функції в «Дії»: що ще доступно українцям

Відсьогодні користувачі застосунку «Дія» матимуть нові функції у своїх смартфонах. Про це повідомив Денис Монастирський, міністр внутрішніх справ України, на Diia Summit.

Перш за все, йдеться про «форму 013», тобто довідка про реєстрацію місця проживання громадян. Відтепер повідомити про своє офіційне місце проживання можна буде онлайн через застосунок, для цього не треба буде йти до ЦНАПу чи військкомату. Всі органи повідомлятимуться про реєстрацію автоматично. Також, рішення про зміну чи присвоєння адреси реєстрації буде автоматичним. Це дозволить значно економити час та позбутися відмов реєстраторів з невідомих причин.

Міністр наголосив, що цей крок є важливим на шляху позбавлення від застарілої радянської бюрократії. За його словами, незабаром штамп про реєстрацію в паспорті та паперовий витяг форми 013 відійдуть у минуле.

Важливим оновленням застосунку стало те, що з вівторка 8 лютого українці зможуть замовляти довідку про несудимість онлайн.

Пан Монастирський відзначив, що довідка про несудимість є однією з найпопулярніших послуг у сервісних центрах МВС – щорічно її замовляють близько 500 тисяч громадян. Ця довідка необхідна при оформленні на роботу, отримання візи, оформлення громадянства та у багатьох інших сферах, тож процедура замовлення через «Дію» значно розвантажить роботу сервісних центрів та пришвидшить видачу для громадян.

Ще одним бонусом стала можливість «ділитися» техпаспортом на автомобіль через «Дію», а не передавати його з рук в руки. Ця послуга необхідна у випадках спільного користування авто та значно спрощує процес передачі права користування.

Нагадаємо, що під час Diia Summit Мінцифри обіцяє презентувати більше 10 нових електронних послуг, тож стежте за оновленнями. Серед них найвагомішими мають стати нові послуги для водіїв і пенсіонерів, нові сповіщення в застосунку та оновлений Дія.Підпис.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button