Новини

До “Дії” додано чотири нові сервіси, і це не межа

У популярному державному застосунку на цьому тижні презентовано кілька нових сервісів. А ще відновлено дві послуги, призупинені на початку повномасштабного російського вторгнення.

Принципово нове:

  • Англомовні версії закордонного паспорта, водійського посвідчення та техпаспорта на авто. Враховуючи, що через війну за кордон виїхало 5 мільйонів українців, ці документи є напрочуд актуальними. Права та техпаспорт отримають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді.
  • Електронні пенсійні посвідчення — як за віком, так і спеціальні (приміром, видані через втрату годувальника). Поки-що йдеться про документи, що оформлювалися після 2014 року.
  • Посвідка на тимчасове або постійне проживання. Завдяки цій опції громадянам інших країн тепер не потрібно носити з собою пластикову картку.
  • Автоматична реєстрація ТОВ (товариства обмеженої відповідальності). Тобто, власний бізнес кожен може відкрити за лічені секунди.

Забуте старе:

  • Шеринг авто, — послуга, що дозволяє поділитися техпаспортом із другом.
  • Сплата штрафів за порушення Правил дорожнього руху.

Що в перспективі?
Міністерство цифрової трансформації планує 15 вересня розпочати бета-тестування пільгової іпотеки. Якщо все піде, як слід, то цей проєкт повноцінно запрацює вже у жовтні.

Він передбачає пільгову — від 3 до 7% — ставку для придбання житла. Цю послугу можна буде отримати онлайн, відправивши запити в різні банки щодо кредитування.

Електронна згода від банку даватиме можливість звертатися до забудовників, вибирати житло і купувати його в іпотеку.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button