Новини

За військовими облігаціями — в «Дію»

Вже на цьому тижні в Дії можна буде купувати військові облігації. Це цінні папери, гроші за які йтимуть для потреб Збройних сил України та потреб держави у військовий час.

Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю НВ. І додав, що це додатковий спосіб, щоби підтримати українську економіку, українську армію і зробити так, щоб гроші працювали.
Ще в роботі:

  • пільгова іпотека
  • розмитнення авто
  • реєстрація та перереєстрація авто
  • отримання дозволу на виїзд дитини за кордон
  • проєкт щодо цифрових судів

Як зазначив Михайло Федоров, завдяки отриманню дозволу для виїзду дитини за кордон можна буде не звертатися до нотаріуса. Один із батьків за згодою іншого зможе оформити цей дозвіл в застосунку.

Найскладніше буде створити і налагодити роботу цифрових судів, але юридична галузь апріорі є складною для трансформацій.

Також фахівці продовжують цифровізувати соціальну сферу.
«Ми хочемо зробити всі соцпослуги автоматичними, без чиновників та в онлайні. Від оформлення статусу ВПО до отримання пенсій та встановлення інвалідності. Це дуже важка системна реформа, бо вона потребує створення єдиної інформаційної бази. З погляду державного менеджменту це дуже важливий проєкт: крім якісного сервісу для людей, він означає верифікацію інформації та видалення із системи “мертвих душ”. А це своєю чергою — економія грошей на неефективних виплатах, завдяки якій з’являється можливість індексувати інші», — підкреслив Федоров.

Міністр також зауважив про важливість застосування технологій у кіберпросторі та на фізичному полі бою. А ще сказав, що в України є всі шанси стати цифровою країною №1 у світі за 1–1,5 року. Головне не зупинятися і не збавляти темп.

Як ми повідомляли раніше, Міністерство цифрової трансформації України також цифровізує сферу усиновлення в Україні.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button