НовиниПраво

Понад чотири мільярди збитків довкіллю: подробиці від Державної екологічної інспекції

Понад чотири млрд гривень збитків завдано довкіллю України протягом минулого року. Матеріали понад 1500 справ щодо порушення законодавства у сфері захисту довкілля – у правоохоронців. Такі дані отримано після здійснення нагляду Державної екологічної інспекції у 2021 році, йдеться на офіційній сторінці урядової організації в соціальній мережі.

Зазначається, що сума розрахованих збитків довкіллю зросла майже на 90%, порівнюючи з 2020 роком. Повідомляється, що протягом 2021 року інспекторами проведено понад 43 тисячі перевірок та складено 46,5 тисяч протоколів щодо порушення природоохоронного законодавства у сфері захисту довкілля в Україні. Суб’єкти господарювання, які зневажали вимогами природоохоронного законодавства, отримали претензії для сплати до держбюджету, зазначили в Державній екологічній інспекції. Матеріали понад 1500 справ – у правоохоронців. Найбільше порушень зафіксували у сфері поводження з відходами та засмічення земель.

Як повідомили водночас у Міністерстві фінансів України, пріоритетами держбюджету-2022 є охорона здоров’я, освіта, інфраструктура, цифровізація, безпека та оборона. Також у відомстві сформували перелік головних результатів та досягнень у роботі за 2021 рік. У переліку – показники держбюджету-2021 та прийняття держбюджету-2022, бюджетна декларація на наступні роки, довіра міжнародних партнерів, ефективна боргова політика, підвищення ефективності податкової системи, робота ДПС, реформа митниці, підтримка бізнесу та населення, реформування та покращення управління держбанків, фінансування інфраструктурних проєктів, протидія пандемії Covid-19 тощо.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button