НовиниСтатті

Ратифікація договорів про дружбу з ОРДЛО

Сьогодні, 22 лютого, російська Рада Федерації розглянула та ратифікувала договори про дружбу та співпрацю з ЛНР та ДНР, котрі були підписані Президентом Російської Федерації та лідерами ОРДЛО напередодні ввечері.

Договори підтримали 400 депутатів Державної Думи, що виявилося очікуваним. Проти або за утримання не проголосував ніхто.

Володимир Путін учора також звернувся з проханням визнати незалежність ОРДЛО до парламенту Російської Федерації. Нагадаємо, що Україна, які і більшість країн світу, засуджує та не визнає останні дії Росії.

Напередодні ввечері Володимир Путін також наказав ввести російські війська на території тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей. Таким чином очільник Кремля збирається підтримувати мир на територіях невизнаних республік.

Напередодні інтернетом почали ширитися чутки, що Росія визнає Л/ДНР у межах Луганської та Донецької областей України. Леонід Калашніков, голова комітету у справах СНД Державної Думи Російської Федерації згодом спростував цю новину, заявивши що угода кордонів не уточнює, а з приводу питання розміру території необхідно звертатися безпосередньо до представників ОРДЛО.

При цьому, Пєсков у своїй заяві заявив, що Росія визнала кордони Л/ДНР в межах, в яких вони визначили себе 2014 року. Денис Пушилін заявив, що кордони ДНР проходитимуть в межах Донецької області. Віце-спікер так званого парламенту ЛНР заявив: «Наша територія – вся Луганська область, ми закличемо Україну добровільно відвести війська, інакше будуть вжиті заходи».

Напередодні, Л/ДНР також визнали Південна Осетія та Абхазія, Венесуела, Куба та Нікарагуа, а також хусити в Ємені.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button