НовиниПраво

Борг по судових рішеннях перед українцями перевищує 6 мільярдів гривень

Загальний борг держави по рішеннях, виконання яких гарантовано громадянам, становить понад 6,3 млрд гривень. Відомості про розрахунки – на сайті Державної казначейської служби України.

Як повідомили в Державній казначейській службі, у 2021 році виконали судові рішення на понад як 99,99 млн з необхідної суми. Держбюджет на 2021 рік передбачав 100 млн гривень на виконання рішень судів, що гарантує держава. Такі рішення можуть стосуватися соціальних виплат на користь громадян з інвалідністю, ветеранів війни, дітей війни, осіб, які брали участь у ліквідації чи постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС тощо. В ЗМІ зазначено, що саме через невиконання рішень судів у таких справах Україна очолює списки щодо звернень громадян до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, згідно з опитуваннями однієї з компаній в галузі досліджень ринку та рекламної діяльності – в третини українців немає фінансових заощаджень. 32% українців восени 2021 року відповіли, що не володіють фінансовими заощадженнями. Ще 10% не відповіли, як надовго їм вистачило б коштів. А по 23% респондентів змогли б жити, використовуючи заощадження, місяць чи до 4 місяців. Відповідно до даних опитування, на рік чи більше є заощадження в 4% опитаних, а на термін до пів року – в 7 %. Також відомо, що борги населення України за спожиті житлово-комунальні послуги на початок грудня 2021 року сягнули 72,7 мільярдів гривень. До зростання боргу в листопаді на понад як 7 млрд гривень заборгованість населення знижувалася упродовж 5 місяців.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button