НовиниСтатті

Тільки для чоловіків

Почала працювати анонімна лінія психологічної підтримки для чоловіків 2345.in.ua. Це — проєкт UNFPA (Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні), реалізований за підтримки уряду Великої Британії та у співпраці з ГО «Інноваційні соціальні рішення».

Мета проєкту — допомогти чоловікам стабілізувати свій емоційний стан, знайти внутрішні ресурси для виходу зі складних ситуацій та усвідомити проблемні аспекти своїх почуттів.

  • Номери: 2345* (Vodafone та Lifecell) та +38 067 752 23 45 (Київстар)
  • Дзвінки безкоштовні
  • Дзвонити можна цілодобово
  • Анонімність гарантується: персональні дані зберігатися не будуть
  • На іншому кінці дроту працюють кваліфіковані психологи/-ині з багаторічним досвідом практики.

Телефонувати чоловіки можуть з будь-яких питань, що викликають внутрішній біль, напругу чи розгубленість: проблеми на роботі чи у стосунках, переживання щодо власної безпеки чи фінансової стабільності, складнощі у вгамуванні власного гніву тощо.

В Україні чоловіки доволі рідко звертаються до психологів: всім звичніше утримувати біль всередині, знімати стрес чаркою, але не звертатися за фаховою допомогою. Причин багато: особливості виховання, вплив середовища, гендерні упередження, чи банальне переконання, що «я здатен свої проблеми вирішувати самостійно».

Проте в країні війна, і жити поруч із нею — страшно. Відтак більшість і жінок, і чоловіків, наразі проживає дистрес. Це стан, коли людина довго перебуває в стресі, і просто не встигає адаптуватися до постійних змін. Проявів дистресу дуже багато: від невмотивованих спалахів агресії до повної пасивності чи навіть самоізоляції.

Тому подібні установки чи упередження можуть зіграти негативну роль. Допомогти самому собі справді складно, і краще не доводити себе до межі, коли може знадобитися допомога медиків.

Єдине, про що варто подбати, так це про зручний час і місце. Якщо вам терміново треба буде їхати на роботу, чи до кімнати може зайти хтось із родичів чи друзів, то краще розмову перенести на зручніший час.

Повторимо, що ця психологічна лінія орієнтована виключно на роботу з чоловіками.
Жінки, діти, підлітки, люди похилого віку (та й чоловіки теж) можуть так само безкоштовно звертатися, зокрема, до:

  • Проєкту психологічної підтримки «Як ти»?
  • Фундації «Варто жити». Тут можуть допомогти близьким онкопацієнтів. Номери гарячої лінії: 5522 — для абонентів Lifecell і Vodafone Ukraine; +38 093 170 72 19 — для абонентів Kyivstar. Телефонувати можна з 11:00 до 19:00 з понеділка по п’ятницю.
  • Зателефонувавши на телефони довіри — 0 800 501 212; (044) 456 17 02; (044) 456 17 25.
  • Міжнародної організації «People in Need» надає безкоштовні цілодобові психологічні консультації. Телефон: 0 800 210 160 (цілодобово).
Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button