Новини

Батареї включать наприкінці жовтня

Сьогодні міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов повідомив, що тепло в оселях з’явиться орієнтовно наприкінці жовтня.

«Опалювальний сезон розпочнеться вчасно, без жодних перенесень та змін. Він почнеться як і планували: як тільки протягом 3 днів середньодобова температура буде нижче +8 °C», — зазначив він.

І додав, що опалювальний сезон уже розпочався в 9 областях. Поки що до тепломережі підключають лікарні та пологові будинки. Фахівці готові увімкнути опалення у багатоквартирних будинках з 15 жовтня, «але за прогнозами жовтень має бути теплим. Тож навіть погода на нашому боці» — говорить посадовець.

За його словами, після масованого ракетного обстрілу, який росія вчинила 10 жовтня, вдалося відновити електроенергію вже у 4 тисяч населених пунктах. Без електрики поки залишаються лише 8 населених пунктів, роботи там завершать найближчими днями.

До цього прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду зазначав, що середня температура цієї зими становитиме 18 градусів. Мінімальна допустима — 16 градусів.

Для порівняння: до початку війни допустима позначка була в 21-22 градуси, принаймні, у столиці.

Але враховуючи реальність, в якій ми всі зараз живемо, кожному українцю треба максимально підготуватися до будь-якого сценарію. І окрім тривожної валізи, подбати про те, щоб вдома був запас батарейок, свічок і теплих речей.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button