НовиниПерсональні фінанси

В Україні частіше витрачали гроші

У січні-грудні 2021 року оборот роздрібної торгівлі в Україні збільшився на 10,7%. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Також надано дані, що у грудні 2021 року оборот роздрібної торгівлі зріс на 5,1% проти грудня 2020 року. У порівнянні з листопадом у грудні зафіксовано зростання на 19,3%. Найбільше зростання обороту роздрібної торгівлі підприємств у 2021 році – в Чернівецькій (на 25,7%), Тернопільській (на 23,2%), Закарпатській (на 20,7%), Вінницькій (на 18,5%), Львівській (на 17,3%), Полтавській (на 15,1%), Рівненській (на 15%), Житомирській (на 14,2%), Черкаській (на 13,3%), Чернігівській (на 12,4%) областях. Держстат нагадує, що дані наведено без урахування тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, за результатами проведеного маркетингового дослідження ринку українських банків зроблено висновок щодо впевненого виходу галузі з кризи, про що свідчить зростання кредитних портфелів і ресурсної бази її операторів. Упродовж перших шести місяців 2021 року обсяг коштів клієнтів на банківських рахунках зріс на 4,5%, а доля проблемних кредитів знизилася в портфелях 33 банків з 56, діяльність яких вивчалася під час дослідження.

“Економіка України у 2021 році перебувала в процесі відновлення після спаду попереднього періоду, викликаного внутрішніми та міжнародними карантинними обмеженнями, різким здорожчанням енергоресурсів та іншими негативними факторами. Аналіз ринку банків в Україні показує, що за підсумками першого півріччя 2021 року середня рентабельність операційної діяльності великих і середніх підприємств країни склала 15,1%, а загальна середня рентабельність усіх підприємств – 11,8%. Найбільший рівень рентабельності зафіксовано при операціях з нерухомістю, а також в оптовій та роздрібній торгівлі”, – сказано в дослідженні.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button