Банківські кредити

Як вибрати іпотечний кредит

Іпотека — це єдиний вихід для більшості українців, коли не вистачає коштів, але терміново потрібно придбати власну оселю. Таке рішення нелегке, тому має бути свідомим. Відповідальність тут велика, бо закриття займе більше десятку років, а прострочення кредиту через затримку зарплати викличе проблеми.

Як знайти кредитора

Положення, які гарантують отримання іпотеки на вигідних умовах:

  • Кредитор пропонує іпотечні програми на вибір, а його надійні партнери — забудовники й рієлтори. 
  • Є база, яка засвідчує продане житло. 
  • Позитивні оцінки користувачів банку. Але не ті, які відображаються на сайті організації, а відгуки людей з якими ви особисто знайомі, і вони можуть поділитися приємним досвідом. 

Не поспішайте довіритися низьким процентним ставкам, бо маленькі відсотки, як правило, покриваються списком додаткових витрат. Тому необхідно знати загальну вартість наданої послуги. 

Деякі банки йдуть на хитрість і пропонують акційні пропозиції, щоб знайти нових клієнтів. Інколи це насправді вигідно для обох сторін, але у будь-якому випадку, спочатку потрібно ретельно ознайомитись з умовами. Деколи за подібними «спокусами» можуть шифруватися приховані комісії, обмеження, які унеможливлюють дострокове погашення іпотеки та виникнення прострочення за кредитом в банку.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button