НовиниПерсональні фінанси

Програма лізингу квартир для правоохоронців

З цього року в Україні має відновити дію програма доступного придбання квартир у лізинг для правоохоронців. Зокрема, до них відносяться співробітники ДБР, Національної поліції та ДСНС України.

Пані Юлія Свириденко переконує, що завдяки цій програмі вже у 2022 році придбати житло за вигідними умовами зможуть близько 2000 правоохоронців та зазначила, що ця програма є частиною стратегії Президента України Володимира Зеленського. Стратегія передбачає забезпечення комфортного рівня життя для кожного громадянина.

Щоб скористатися з послуги, особа має обрати житло, яке вона бажає придбати та звернутися щодо оформлення квартири у лізинг за місцем служби. Після цього така особа зможе укласти договір та заселитися до власного житла. При цьому перший внесок за житло сплачувати не потрібно буде, а платежі за лізингом будуть меншими, ніж за оренду на звичайних умовах.

На додаток, якщо родина, котра в’їжджає до квартири, має дітей молодших за 18 років, держава додатково відшкодовуватиме по 5% від вартості житла за кожну дитину. У випадку, якщо обоє батьків є співробітниками правоохоронних органів, відшкодування здійснюватиметься за кожного члена родини.

Пані міністр також нагадала, що ця програма є додатковою до державної програми «Іпотека 5%», якою теж можна буде скористатися.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button