ЕкономікаНовини

Дослідження: в Україні торік відкрили більше бізнесів, ніж закрили

У 2021 році в Україні відкрили більше бізнесів, ніж закрили. Кількість ФОПів зросла на 83 257 та досягла майже 2 мільйонів. Це найбільший результат за останні 5 років, повідомляється на сайті сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній Oпендатабот.

Як зазначається, частка IT-ФОПів в загальному показнику приросту становить 53%. У сфері комп’ютерного програмування за рік програмісти зареєстрували 44,5 тисяч ФОПів. На другому місці за показником збільшення – бізнеси, що спеціалізуються на наданні інформаційних послуг. Їх з’явилося ще 9 тисяч. На третьому місці – ФОПи кафе та ресторанів попри карантинні обмеження. Водночас підприємців, які займаються роздрібною торгівлею, стало більше на 7 тисяч, що втім становить лише 1% від їх загальної кількості. Певні підприємці навпаки припиняли власну діяльність. Зокрема, йдеться в дослідженні, це про ФОПи, що займаються поштовою та кур’єрською діяльністю. Їх стало менше на 8,5%. Також часто закривали бізнеси у сферах авіаційного транспорту, радіо та телевізійного мовлення, складської діяльності та оптової торгівлі.

Нагадаємо, як повідомили в Державній податковій службі, громадяни системно скаржаться з приводу незабезпечення продавцями товарів можливості розраховуватися платіжними картками та за допомоги банківських терміналів. Також з 1 січня 2022 року діє закон, згідно з яким використання відповідних реєстраторів обов’язкове для фізичних осіб-підприємців, які проводять розрахункові операції. До кінця січня діє офіційна домовленість з ДПС щодо відсутності штрафів за незареєстровані РРО для фізичних осіб-підприємців 2-4 групи платників єдиного податку.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button