ЕкономікаНовини

Відомо про кредит для виробництва протипожежного літака

Укрексімбанк надасть ДП «Антонов» кредитні кошти для виробництва спеціалізованого повітряного судна, повідомляє пресслужба фінансової установи.

Надана інформація, що наприкінці 2021 року банк і державне підприємство уклали довгостроковий договір щодо фінансування виробництва протипожежного літака Ан-32П для Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Угоду оцінюють як один з етапів створення європейського авіаційного хабу пожежної безпеки, який дозволить оперативно реагувати на інциденти зі стихійними лихами та техногенними аваріями в Україні та інших регіонах, де це необхідно. Літак Ан-32П створять для гасіння лісових пожеж, транспортування і десантування пожежників і спеціального спорядження, обладнання та вантажів. Також техніка матиме можливість активно впливати на хмари для штучного викликання опадів над зоною пожежі. В грудні 2020 року Укрексімбанк та ДП «Антонов» підписали угоду про фінансування проєкту будівництва трьох літаків Ан-178 для потреб Збройних сил України.

Напередодні інформували, що, зокрема, серед новин Ощадбанку – створення програмного РРО у смартфоні для фіскалізації безготівкових оплат та оплат готівкою. Функцію заклали до ОщадPAY. Серед нещодавніх новин ще одного державного банку – ПриватБанку – повідомлення про майбутні трансформаційні зміни за майже 140 мільйонів гривень шляхом консультаційних послуг. Консультації надаватимуть в рамках нової стратегії. Також, як відомо, продавши на електронному аукціоні OpenMarket понад 555 лотів з власним та заставним майном, ПриватБанк отримав 1 008 966 460 гривень. Дані є на сайті державного підприємства “СЕТАМ” Міністерства юстиції України. Окрім системи електронних торгів арештованим майном “СЕТАМ”, ПриватБанк використав конкурентні онлайн-аукціони, де отримав 83,6 мільйона гривень.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button