НовиниПраво

Дипломатичний скандал у відносинах між Україною та Словаччиною

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за нещодавній інцидент з оскверненням українського прапору в парламенті.

Очільник МЗС пояснив ситуацію кількома тижнями істерії та залякуванням людей. Загалом же він написав у своїй сторінці на Facebook: «Кілька тижнів істерики та залякування людей через оборонний договір США переросли в повстання опозиції та екстремістів у парламенті. Символи нашого сусіда, який потрапив у скруту, перестали бути недоторканними. Мені шкода і ще більше соромно, що це сталося під час моїх переговорів у Києві. Просимо вибачення дипломатичним шляхом.»

Пан Корчок у своєму повідомлення також виявив намір провести дискусію з опозицією у парламенті.

«Важливо зберігати спокій і рішуче реагувати на цей огидний театр, що ставить на кін безпеку та оборону нашої країни» – підкреслив міністр.

Нагадаємо, депутат від ультраправої партії Словаччини Андрій Медвецькі поглумився у парламенті над українським прапором. Під час засідання уряду, на якому планувалося ухвалення оборонної угоди з США, депутат разом із своїм колегою по партії «Наша Словаччина» заблокували трибуну та розгорнули прапов Словаччини. У відповідь, представники провладної партії також вийшли до трибуни та розгорнули стяг України.

Пан Медвецькі агресивно сприйняв цей вияв солідарності та почав обливати водою прапор і депутатів, що його тримали. У результаті сталася невелика сутичка, під час якої був отриманий ляпас.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button