Новини

Мстяться: російська армія випустила по Україні 80 ракет

За даними «Києва Цифрового» повітряна тривога по всій Україні 10 жовтня тривала понад 5,5 годин, з 06.47 до 12.24.

За цей час по 14 областям України росіяни випустили 80 ракет, 45 із яких збило наше ППО.
Під ударами були цивільна й критична інфраструктура у Рівненській, Львівській Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Житомирській, Миколаївській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській та Київській областях.

Декілька вибухів пролунало в Києві. В столиці серед «центрів прийняття рішень» опинилися дитячий майданчик, музеї та освітні заклади в центрі. Також постраждав міст, що поблизу «Арки», — в соцмережах жартують, що «міст Кличка виявився набагато міцнішим за Кримський».

Тим не менше, частина областей знеструмлена; фіксувалися перебої зі зв’язком. Зокрема, Львів залишився без світла та води. У Харкові, Рівному, Тернополі та Києві зараз намагаються відновити електропостачання, воно є не в усіх районах міст. У Дніпрі є проблеми з подачею води, а в Сумах зупинено всі водозабори міста.

Загалом, як повідомив у телеграм-каналі прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, «пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах і місті Києві.

Головна мета цих воєнних злочинців — посіяти паніку, налякати, залишити українців без світла й тепла. Всі служби працюють на місцях, ми оперативно відновлюємо нашу інфраструктуру. Зробимо все, аби якнайшвидше відновити всі об’єкти».

Скільки людей постраждало і загинуло, наразі уточнюється.

Станом на 11.40 ворог випустив по Україні більше 80 ракет. Збито близько 45. Крім того, ППО знищили 9 із 12 дронів-камікадзе «Shahed-136.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button