НовиниПраво

Українці зможуть відкрити лікарняний без візиту до лікаря

Відтепер українці, котрі мають прояви грипу, ГРВІ або гострої респіраторної хвороби COVID-19 зможуть відкрити електронний лікарняний без особистого візиту до лікаря.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Міністр зазначив, що ця опція передбачена новим наказом МОЗ України «Про особливості формування медичних висновків в окремих випадках». Наказ вже зареєстрований у Міністерстві юстиції.

На офіційному порталі Міністерства охорони здоров’я України з’явилися інструкції, як саме громадяни можуть відкрити лікарняний дистанційно.

По-перше, треба зателефонувати до свого сімейного лікаря. Після телефонної консультації та з’ясування всіх обставин, лікар приймає рішення про відкриття лікарняного пацієнту. Зробить це лікар дистанційно, пацієнту буде достатньо повідомити всі необхідні дані телефоном. Після відкриття, через 5 днів лікарняний буде автоматично закритий.

Водночас міністр зазначив, що якщо хвороба пацієнта триватиме довше, він має з’явитися на особистий прийом до лікаря, де останній його огляне та прийме рішення про подальші дії.

Ця функція значно розвантажить медичну систему, котра на сьогодні надзвичайно завантажена через різке зростання захворюваності на ковід. Щодня сотні пацієнтів з симптомами хвороби звертаються до своїх сімейних лікарів, наражаючи на небезпеку їх та інших відвідувачів.

Нагадаємо, що чергова хвиля коронавірусу в Україні триває, на сьогодні в «жовтій» епідеміологічній зоні залишилося лише 3 області.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button