НовиниПраво

З початку війни на ринок праці ЄС вийшло 600 тисяч українців

Сьогодні було презентовано сервіс для пошуку роботи «Кадровий резерв ЄС» («EU Talent Pool»). З його допомогою українці, які втекли від війни за кордон, зможуть шукати роботу в країнах Євросоюзу, пише reuters.

Поки що не в усіх. Комісар ЄС з питань зайнятості Ніколас Шмідт заявив, що до пілотного проєкту долучилося п’ять країн Європи. Серед них і Польща, де знайшла прихисток найбільша кількість наших співвітчизників.

«Для роботодавців у ЄС, які, як ми знаємо, стикаються з нестачею робочої сили в багатьох секторах, це може бути важливим ресурсом, на який можна спиратися», – сказав він.

Проєкт напряму пов’язаний з мережею служб зайнятості ЄС, а це понад 4 тисячі роботодавців, національних державних служб зайнятості та приватних агенцій зайнятості. Він доступний англійською, українською та російською мовами.

Нагадаємо, що до Європи загалом переїхало близько 4,2 мільйона людей. Всі вони так чи інакше підпадають під різні програми підтримки, медичного обслуговування, доступу до освіти. Також у кожного з них є право вийти на ринок праці ЄС.

Єврокомісар із внутрішніх справ Ільва Йоханссон заявила, що дію цієї системи слід продовжити принаймні до березня 2024 року. А тим людям, які повертаються в Україну, варто дозволити зберегти свої права — на випадок, якщо знову доведеться тікати.

З початку повномасштабної війни, розв’язаною росією, на ринок праці ЄС вийшли близько 600 тисяч українців.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button