НовиниПраво

Гетманцев заявив про неприпустимість компромісів із SaveФОП

Верховна Рада України не піде на компроміси з рухом SaveФОП щодо скасування чи відтермінування норми про обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій ФОПами другої-четвертої груп. Про це голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив у парламенті та в коментарях ЗМІ.

Як зазначається, Данило Гетманцев звинуватив організаторів протесту у “викручуванні рук” та охлократії, коли владу намагаються змусити прийняти рішення не на користь усього населення України. За словами народного депутата України, єдине, що може обіцяти в даних умовах влада тим, хто встановить РРО до лютого, мінімізацію штрафів у 2022 році.

“Лише 10 відсотків. Я вже подав поправку, вона пішла у законопроєкт про індустріальні парки. Я вже взяв на себе політичну відповідальність, що це відбудеться. Я думаю, що підтримка цього рішення буде”, – передають слова політика ЗМІ.

Нагадаємо, у Києві 25 та 26 січня біля Верховної Ради України триває акція SaveФОП. Є інформація, що наразі під стінами парламенту посилили охорону. Як повідомлялося, 25 січня між правоохоронцями та мітингувальниками сталися сутички. Поліція проводить слідчі дії у рамках трьох кримінальних проваджень.  Згідно з заявою правоохоронців, в результаті порушення громадського порядку до управління поліції доставили 63 учасників акції, 38 з яких є фізичними особами-підприємцями. Відомо, що після встановлення анкетних даних вищезгаданих осіб, їх відпустили. Правоохоронці спростували інформацію про вбивство одного з учасників акції. Зазначається, що учасники акції поводили себе агресивно, намагалися прорвати кордон поліцейських та потрапити на територію парламенту, влаштували штовханину, застосовували сльозогінний газ, палили файєри і димові шашки, кидали у бік правоохоронців каміння та інші предмети. 

“У результаті сутички 18 поліцейських отримали тілесні ушкодження, у тому числі переломи, закриті черепно-мозкові травми та хімічні опіки очей. Також зі служби “103” надійшло три повідомлення про звернення із тілесними ушкодженнями трьох учасників акції. За інформацією лікарів, в однієї жінки, яка перебувала в натовпі мітингувальників, діагностовано перелом передпліччя і трьох ребер”, – йдеться також у повідомленні Національної поліції України.

Водночас учасники SaveФОП оголосили безстроковий мітинг, всеукраїнську акцію з вимогою до народних депутатів підтримати законопроєкт №5866-1. Законопроєкт №5866-1 дозволив би підприємцям спрощеної системи оподаткування продавати товари вартістю до однієї мінімальної зарплати без застосування РРО чи ПРРО, а дорожчі – за бажанням. Додамо, що до кінця січня діє домовленість з Державною податковою службою України щодо відсутності штрафів за незареєстровані РРО для фізичних осіб-підприємців 2-4 групи платників єдиного податку.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button