Новини

Готується до друку книга про Валерія Залужного

Завершується створення книги під назвою «Залізний генерал. Уроки людяності». Про це повідомила генеральна директорка видавництва Vivat Юлія Орлова.

«Це історія про сміливого та рішучого чоловіка, залізного генерала, який залишився людяним, щирим та байдужим до слави. Це спроба показати Валерія Залужного насамперед як людину, якій довіряють мільйони.

Книжка, написана найближчим свідком подій, дозволить зазирнути за лаштунки доленосних нарад, почути голоси тих, хто стоїть пліч-о-пліч і наближає перемогу», — зазначила вона.

Залужний очолив ЗСУ трохи більше року тому, 27 липня 2021 року, але в закордонній пресі його швидко охрестили легендарною особистістю України. Зокрема, авторитетне американське видання Politico присвятило йому великий матеріал, де, власне, і вперше пролунало визначення «Залізний генерал».

Насамперед — за принциповість. А ще, за незламність і людяність.

Так, саме Залужного вважають тим, хто завадив ворогу захопити Київ, створити «ХНР» на Херсонщині і здобути перемогу на Донбасі до 9 травня. Крім цього, офіцери його поважають, а не бояться. І така повага — або є, або її немає.

Юлія Орлова наводить, зокрема, і найперший наказ Валерія Залужного. Він доповнив його словами: «Країна тримається на наших плечах». Ця фраза стала символом сучасного українського спротиву.

«Відтоді понад вісім місяців залізні руки генерала кують нашу перемогу у російсько-українській війні. Він приймає рішення, від яких залежить майбутнє України і кожного з нас. Він несе смерть ворогам і волю нашим землям. І “просто робить свою роботу”, по-батьківськи і з жартами, бо гумор, як і боротьба, об’єднує. Він уособлює кожного воїна, що просто зараз зі зброєю у руках боронить нашу землю», — додає гендиректорка видання.

Імена авторів біографії наразі не розголошуються.

Фото зі сторінки Головнокомандувача у фейсбуці

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button