Новини

Командирам «Азовсталі» присвоєно звання Героїв України

Ордени «Золота Зірка» вручено п’ятьом військовослужбовцям — захисникам Маріуполя та «Азовсталі». Їм присвоєно звання Героя України.

Як повідомляється на сайті Офісу Президента, нагороду вручив Андрій Єрмак. Пізніше відбувся відеодзвінок із Володимиром Зеленським (звільнені з російського полону бійці наразі перебувають в Туреччині).

Захисники «Азовсталі» своєю чергою передали Президенту прапор України з їхніми підписами та побажаннями п’ятьох командирів. І девізом: «Без бою немає слави».

Найвищу державну нагороду отримали:

  • Командир окремого загону спеціального призначення Національної гвардії «Азов» Денис Прокопенко (позивний Редіс),
  • Заступнику командира Святослав Паламар,
  • В. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський (позивний Волина),
  • Старший офіцер «Азова» Олег Хоменко,
  • Командир 12-ї бригади НГУ Денис Шлегу.

Президент України Володимир Зеленський:
«Ми всі пишаємося вами. І я надзвичайно щасливий, що з вами рідні, і дуже щасливий, що ви в нас такі є. Ви не просто герої, ви живі герої, і це дуже важливо. Я дякую кожному з вас. І ми зробимо все, щоб забрати ваших побратимів, які зараз у полоні. Пишаюся, що ми живемо в одній країні, за неї разом боремось і точно переможемо».

Керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак:
«Підрозділи, якими ви керували, зробили неоціненний внесок у майбутню перемогу України. Ви й ваші підлеглі зуміли скувати величезні сили противника. Сили, яких забракло для окупації більших територій. Ви виграли час, і цей час не було змарновано. І тепер ми повертаємо наші території й наших людей. Україна буде вільною та соборною».

Заступник командира «Азова» Святослав Паламар:
«Битва за Маріуполь і все, що відбулося з нами, вихід з полону — це українське диво наперекір долі. Всі прекрасно розуміють, що з нами мало статися. Тут є люди, які знають, що таке російські тортури й російський полон. І ця нагорода — це нагорода наших воїнів. Це нагорода нашого українського народу. Я дуже гордий з того, що я українець. Це найкрутіша нація у світі! І найкрутіша влада та найкрутіші військові».

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button