Новини

Міненерго готується до будь-яких негативних сценаріїв

Чим далі, тим частіше росія бомбить об’єкти, необхідні для життєзабезпечення країни і звичайних людей. Відтак профільний штаб, створений при Міністерстві енергетики України, опрацював механізми оперативного відновлення енергопостачання.

Як повідомив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко, штаб займатиметься усуненням наслідків війни в електроенергетичних системах. У його складі також є фахівці з Мінінфраструктури, ДСНС, Міноборони, ЗСУ, Держенергонагляду, енергетичних компаній.

«Цей штаб працює фактично 24/7. Ми опрацювали механізми оперативного врегулювання кризових ситуацій. Завершуємо аналіз наявного обладнання, необхідного для локалізації уражень інфраструктурних об’єктів внаслідок ворожих обстрілів» — говорить посадовець.

Що зроблено:

  • Забезпечено збір інформації від електроенергетичних компаній. Наразі розробляється узагальнений електронний реєстр з даними щодо наявного запасу обладнання та матеріалів. А ще спеціалізованої техніки, автотранспорту та обладнання, яке може бути переміщено і використано.
  • Сформовано перелік пріоритетного обладнання, яке буде необхідне для оперативної ліквідації аварійних ситуацій.

Також у Міністерстві озвучили цифри щодо відновлення електропостачання від початку повномасштабної війни. Так, у Донецькій області знову зі світлом — 2,93 млн споживачів, у Запорізькій області — 1,7 млн, у Дніпропетровській області — 235 тисяч.

На жаль, через бойові дії та замінування територій полагодити все поки що не реально. Так, у Донецькій області станом на 27 вересня було відсутнє електропостачання у близько 390 тисяч абонентів, у Запорізькій — близько 24 тисяч, у Дніпропетровській — близько 400.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button