Новини

«Народний супутник» вже окупився

Міністр оборони України Олексій Резніков на своїй сторінці у фейсбуці розповів про те, як зараз працюють зібрані українцями гроші. Нагадаємо, що влітку ми дружньо збирали на байрактари, а купили — супутник.

Завдяки цьому вкладенню наші військові отримали доступ до інформації з угрупування супутників компанії ICEYE. Один супутник повністю працює на потреби нашої оборони, ще майже два десятки — залучаються час від часу. Отримані знімки розшифровують та опрацьовують фахівці воєнної розвідки Міноборони. Вони пройшли відповідне навчання.

Міністр оборони Олексій Резніков:

«Із зрозумілих причин не можу розкрити усіх подробиць, але тільки уявіть: за перші два дні роботи супутника було виявлено понад 60 одиниць бойової техніки, яку ворог намагався замаскувати у лісосмугах та за іншими перешкодами. Її було б дуже складно або неможливо помітити засобами оптичних супутників.
Натомість координати «схованого» були оперативно передані для нанесення вогневого ураження. Зокрема, у районі населених пунктів Хрещенівка та Українка на Херсонщині, а також поблизу Новоселівки на Донеччині.
Фактично, тільки за ці два дні ворог втратив бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проект з супутниками. Але головне — це допомагає зберегти життя наших воїнів, які безцінні»

Також він ще раз подякував усім, хто долучився до фінансування цієї ініціативи, команді Фонду Сергія Притули — за її втілення, підприємцю Максиму Полякову — за дуже важливе сприяння.

Переваги супутників ICEYE

  • Україна отримала можливість комбінувати дані оптичних супутників від партнерів та дані SAR. Це принципово збільшує нашу здатність виявляти окупантів та наносити їм ураження.
  • Супутники стають особливо актуальними восени та взимку, коли погана погода, хмарність чи сніг. Для них немає різниці – день чи ніч. Тому ворог не сховається.
  • Наші військові самі визначають, звідки і коли отримувати потрібні дані.
  • Відомості надходять від аналітиків до бойових підрозділів дуже швидко. Російським окупантам складніше приховувати свої наміри, це ще більше ускладнить їхню логістику.
Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button