НовиниПраво

Нацбанк, окрім інших держорганів, також зазнав тривалої хакерської атаки в Україні

У ніч з 13 на 14 січня 2022 року під час глобальної хакерської атаки на урядові вебресурси України зафіксували спроби атакувати й офіційний сайт Нацбанку. Атаку нейтралізували. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті регулятора.

Хакерська атака на інформаційні мережі Національного банку здійснювалася упродовж декількох днів невідомими особами з різних країн світу. Наразі в НБУ заявили про роботу всіх інформаційних систем в штатному режимі. Окремо підкреслили належну роботу системи електронних платежів, якою користуються банки, офіційного сайту та внутрішньої комп’ютерної мережі. В повідомленні йдеться про відповідний захист банківської інфраструктури від злочинних дій у кіберпросторі, проте в Нацбанку закликали банки та інших учасників фінансового сектору посилити заходи безпеки для протидії можливим кібератакам.

Повідомляється, що Служба безпеки України розслідує масштабну хакерську атаку на низку урядових сайтів, серед яких МЗС, МОН та інші. Відомо, що на головній сторінці сайтів держустанов хакери розмістили повідомлення провокаційного характеру. Згодом речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко оголосив у соціальній мережі, що вебсайти тимчасово не працюють внаслідок масової хакерської атаки.

В ЄС засудили кібератаки та запропонували Україні допомогу, для якої пообіцяли мобілізувати всі ресурси. Такі заяви пролунали від верховного представника Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля.

Нагадаємо, в Україні наразі працює 6 685 відділень 71 банку.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button