НовиниПраво

Опцію “Дія.Підпис” оновило Міністерство цифрової трансформації

Відтепер достатньо зробити рух очима на певному етапі, щоб скористатися опцією “Дія.Підпис”. Про це повідомили в телеграм-каналі “Дія”.

Отже, щоб опція “Дія. Підпис” спрацювала, відтепер необхідно зайти в застосунок, сервіс для підписів, зробити потрібний вибір у меню, зчитати QR-код та зробити рух очима. Наявна авторизація. Історія підписання документів зберігатиметься. Віцепрем’єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров особисто продемонстрував оновлення застосунку.

Нагадаємо, що з універсальним цифровим ключем “Дія. Підпис” можна підписувати документи онлайн. Йдеться про PDF-документи – заяви, довіреності тощо. Щоб опція “Дія. Підпис” працювала, у застосунку має бути біометричний документ – ID-карта або закордонний паспорт.

Застосунок “Дія” працює в штатному режимі. У ніч з 13 на 14 січня 2022 року хакери здійснили атаку на низку урядових сайтів та сайт Національного банку України. За попередньою інформацією Служби безпеки України, контент сайтів не змінений, витік персональних даних не відбувся. Інцидент розслідують СБУ, кіберполіція та Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України спільно з відповідними органами державної влади. Збираються цифрові докази. В Нацбанку заявили про роботу всіх інформаційних систем в штатному режимі. Окремо підкреслили належну роботу системи електронних платежів, якою користуються банки, офіційного сайту та внутрішньої комп’ютерної мережі. В повідомленні йдеться про відповідний захист банківської інфраструктури від злочинних дій у кіберпросторі, проте в Нацбанку закликали банки та інших учасників фінансового сектору посилити заходи безпеки для протидії можливим кібератакам. Сайт КМУ також працює.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button