НовиниПраво

В ДПС заявили про системні скарги громадян на підприємців

Громадяни системно скаржаться на адресу Державної податкової служби України з приводу незабезпечення продавцями товарів можливості розраховуватися платіжними картками та за допомоги банківських терміналів. Про це повідомляється на сайті ДПС.

В Державній податковій службі нагадали платникам податків про постанову Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2010 року № 878, яка зобов’язує приймати спеціальні платіжні засоби для здійснення розрахунків за продані товари чи надані послуги. Вимога стосується також суб’єктів малого підприємництва, які ведуть діяльність у сферах торгівлі, громадського харчування та послуг у населених пунктах з чисельністю від 25 тисяч осіб та відповідно до закону використовують реєстратори розрахункових операцій.

Водночас, як повідомив напередодні голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, кількість зареєстрованих в Україні фізичними особами-підприємцями РРО/ПРРО перевищила 227 тисяч. З 1 січня 2022 року діє закон, згідно з яким використання відповідних реєстраторів стало обов’язковим для фізичних осіб-підприємців, які проводять розрахункові операції. Також Д. Гетманцев підкреслив, що до кінця січня діє домовленість з Державною податковою службою України щодо відсутності штрафів за незареєстровані РРО для фізичних осіб-підприємців 2-4 групи платників єдиного податку.

Нагадаємо, серед цілей податкової реформи народний депутат України називав осучаснення податків, розширення податкових вирахувань та залучення більшої кількості людей до ведення цивілізованого обліку фінансів. Головною метою названо “відбілення заробітних плат та доходів”.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button