НовиниСтатті

Військові консультанти ЄС в Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу анонсував розгортання військової місії Європейського Союзу в Україні. Щоправда, йдеться не про бойові одиниці. Місія матиме дорадчо-тренувальний характер, її головною метою буде надання консультацій та порад нашим військовим у профільних питаннях.

Брифінг, на якому була оголошена ця новина, відбувся у Брюсселі після проведення засідання Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу, де наш дипломат теж брав участь.

Очільник нашого МЗС заявив, що хоча остаточне рішення про розгортання місії вже ухвалене, точний час та інші деталі ще будуть обговорюватися окремо.

Це рішення є надзвичайно важливим для України, оскільки позначатиме старт військового співробітництва між Україною та Європейським Союзом, а також стане політичним сигналом, котрий сповіщатиме про присутність ЄС в Україні.

Пан міністр підкреслив, що задля досягнення цієї мети була проведена величезна робота, тому досягнуте погодження вже є успіхом і надзвичайно важливо довести його до кінця.

Нагадаємо також, що нещодавно Рада Європейського Союзу погодила виділення Україні допомоги у розмірі 1,2 мільярда євро. Це рішення було прийнято безпрецедентно швидко, перш за все, через економічні проблеми, котрі виникли в Україні на фоні постійної загрози вторгнення Російської Федерації.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button