НовиниПерсональні фінанси

Оздоровчі компенсації у 2022 році

Сьогодні, 23 лютого, відбулося чергове засідання Кабінету Міністрів України, на якому, серед інших рішень, був прийнятий проєкт постанови щодо розміру грошової компенсації за оздоровлення в 2022 році.

Ця компенсація передбачає відшкодування коштів за путівки на оздоровлення, відпочинок або лікування. Зазначається, що це стосуватиметься відпочинку чи оздоровлення осіб, котрі постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Грошові кошти за такий відпочинок, оздоровлення чи лікування буде перераховуватися відразу закладам чи базам відпочинку. Максимальний розмір такої грошової компенсації складатиме 26 688 гривень для однієї особи.

Цей проєкт був розроблений фахівцями з Міністерства соціальної політики України. Розмір грошової компенсації також відрізнятиметься в залежності від категорії осіб, що постраждали від Чорнобильської аварії та їх захворювань. Зокрема, особи з інвалідністю з числа ліквідаторів, а також особи, у яких був встановлений взаємозв’язок між інвалідністю та Чорнобильською аварією (перша категорія) компенсація становитиме 8 774 гривні.

Для осіб з першої категорії, котрі мають захворювання нервової системи, викликаними наслідками травм чи хвороб хребта та спинного мозку буде встановлений максимальний розмір компенсації – 26 688 гривень.

Діти, чия інвалідність пов’язана з аварією на ЧАЕС (котрих супроводжує один з батьків або особа, що їх заміняє) – 17 435 гривень.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button