ЕкономікаНовини

Зміни в податковому законодавстві України

У податковому комітеті Верховної Ради України заявили про можливість внести зміни до податкового законодавства та оптимізувати податкове навантаження на підприємців України.

Представники комітету анонсували можливі зміни, котрі можуть прийняти в майбутньому. Серед них можлива заборона ФОПам третьої групи на надання послуг юридичним особам. Таким чином, щоб скористатися послугою особи, юридична особа змушена буде оформлювати таку людину в штат співробітників, а не співпрацювати як з ФОПом.

В рамках податкових змін також планується зниження розміру зарплатних податків, про що ми писали раніше. Так, пропонують об’єднати ЄСВ, ПДФО та військовий збір і зменшити загальний розмір. За іншою схемою, депутати пропонують поступово знижувати розмір ПДФО до 25% протягом декількох років. Розмір єдиного соціального внеску при цьому залишиться таким же, як зараз.

Чергові зміни у податковому законодавстві стосуватимуться також самозайнятих осіб. У разі, якщо така особа не буде офіційно оформлена на підприємстві, але буде отримувати дохід, вона зможе сплачувати на користь держави лише 5% від доходу. При цьому оформлювати ФОП або сплачувати єдиний соціальний внесок не потрібно. До списку таких осіб будуть відноситись люди, що надають перукарські чи ремонтні послуги, послуги з перекладання, а ще викладацька та освітня діяльність поза навчальними закладами.

Планують також запровадити новий податок: на виведений капітал зі щорічними обсягами продажу до 200 мільйонів гривень.

Ця податкова реформа почне діяти з наступного календарного року, якщо депутати ухвалять зміни до липня поточного року.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button