Новини

Як знайти аптеки, які продають антибіотики за електронним рецептом

У серпні цього року в Україні запровадили е-рецепти на антибіотики. Як повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України, вже скоро аптеки будуть реалізовувати цю групу препаратів виключно за через електронні системи.

Але поки що це неможливо, адже до ЕСОЗ (електронної системи охорони здоров’я) підключені далеко не всі установи. Якщо точніше, то тільки 16 тис аптек.

Тому зараз триває перехідний період, коли придбати пігулки можна як за електронним, так і за паперовим документом. Головне, аби рецепт в принципі був.

Ідентифікувати ту аптеку, яка вже підключена до ЕСОЗ, можна за наліпкою на дверях «Відпускаємо ліки за е-рецептом».

Додаткові питання, що стосуються призначення антибіотиків за е-рецептом, можна поставити за номером 1677 (гілка «7»). Оператори проконсультують та допоможуть знайти відповідь.

Це перший етап продажу рецептурних лікарських засобів за електронним рецептом.
Наступний заплановано на листопад. Маючи електронний рецепт, можна буде придбавати й наркотичні й психотропні лікарські засоби, які інколи бувають єдиним порятунком. Наприклад на останній, термінальній стадії онкології, коли єдине, чим може допомогти медицина — зменшити біль.

Раніше препарати цієї групи можна було купити лише маючи спеціальний документ — рецепт на рожевому бланку.

Довідка:
Електронний рецепт — це цифровий аналог паперового рецепту, який створюється, зберігається і передається з використанням медичної інформаційної системи в ЕСОЗ. Електронний рецепт може виписати не лише лікар, з яким пацієнт уклав декларацію, а й лікар-спеціаліст.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button