НовиниПерсональні фінанси

Є робота: кого і де найчастіше шукають роботодавці

Сайт із пошуку роботи Work.ua опублікував детальний аналіз тенденцій на ринку праці.

У серпні п’ятірка регіонів-лідерів за кількістю розміщених вакансій не змінилася. Проте в кожній області спостерігається суттєвий (від 17 до 27%) приріст вакансій порівняно з липнем:

• Київська — 13 758 (+27%);
• Львівська — 5 816 (+17%);
• Дніпропетровська — 4 148 (+15%);
• Одеська — 2 674 (+26%);
• Івано-Франківська область — 1 720 вакансій (+24%).

Також все частіше нові робочі місця пропонуються у Сумській, Житомирській та Полтавській області. В центрі та на півдні України ринок праці відновився на третину, — в порівнянні з показниками «до повномасштабного вторгнення».

Найчастіше роботодавці шукають продавців-консультантів, кухарів, водіїв та менеджерів із продажу.

Найбільша конкуренція є серед оброблювачів фото, адміністраторів салону краси, верстальників, асистентів вебдизайнера, адміністраторів офісу. А серед найменш конкурентних посад — перукар, лікар з УЗД та ендокринолог.

Суттєво рівень зарплат не змінився і становить 14-15 тис грн на місяць. При цьому найнижчі оклади у прибиральників, вони можуть заробити 7500 грн. на місяць. А найвищі (окрім як в айтісфері) у медіабаєрів. Це фахівці із закупівлі ефірного часу на радіо та телебаченні та рекламних майданчиків в усіх ЗМІ.

Вони можуть претендувати на 59 тис грн. На другому місці — телеведучі, їх праця оцінюється в 40 тис грн. На 35 тис грн можуть розраховувати висотники та керівники відділів продаж, а водії-міжнародник може заробити 37,5 тис грн.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button