НовиниПерсональні фінанси

Ухвалено Закон про ринок праці

Верховна Рада вчора ухвалила Закон, який сприятиме активізації ринку праці та зростанню зайнятості серед населення.

Повна назва законопроєкту №6067 — «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці».

Основні акценти такі:

Для роботодавців передбачена компенсація по єдиному соціальному внеску або частині заробітної плати. Правда, в тому разі, якщо вони братимуть на роботу учасників бойових дій, одиноких батьків, батьків дітей з інвалідністю, осіб передпенсійного віку тощо. Аналогічні превенції будуть і тим, хто працевлаштовуватиме молодь на перше робоче місце.

Виплати по безробіттю розраховуватимуться за європейським методом. Сутність така: чим більший страховий стаж, тим більша сума виплат, і тим довше вони платяться.

Також пропонується залучати безробітних до громадських робіт з відновлення країни. Це наче й не новина, проте за цю роботу люди отримуватимуть більше грошей, ніж буде допомога по безробіттю.

Як ми повідомляли раніше, наразі лише кожен п’ятий українець (22,7%) працює та отримує зарплату повністю. Без роботи лишилося 40% українців. Причому 19% тому, що компанії не витримали випробування війною і закрилися. Ще майже 11% людей лишилися без роботи через скорочення їхніх посад. А кожен десятий українець втратив роботу тому, що переїхав.

Також ми повідомляли, що розпочав роботу Єдиний портал вакансій jobportal.dcz.gov.ua.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button