Новини

«Темні години»: у Києві запроваджено віялові відключення електроенергії

Зранку 10 жовтня рф обстріляла Україну. Пошкоджень зазнали і житлові будинки, і критична інфраструктура. Країна оговтається і все відновить, навіть в умовах війни. Але щоби це стало можливим, у містах можуть погодинно вимикати електроенергію.

Насамперед, йдеться про Київ. Для налагодження енергосистеми у столиці вимикатимуть світло у різних районах. Графіки публікуватимуться кожного дня від сьогодні. Максимальний «темний час» — до чотирьох годин, пише «ДТЕК Київські електромережі».

У компанії пояснили, що «через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури у столиці та Київській області сформувався певний дефіцит енергопотужності. Тому державна енергокомпанія НЕК «Укренерго» сформувала графіки аварійного відключення електропостачання, які зачеплять значну частину промислових та побутових клієнтів Києва».

Відтак від сьогодні, 11 жовтня, ДТЕК заздалегідь буде на сайті викладати графіки — з адресами і часом відключення. На сьогодні орієнтовний час відключень у столиці — з 8:00 до 12:00 та з 20:00 до 24:00. Щоправда, зранку цей графік не був застосований: для цього не було потреби. Але ніхто не скаже, чи буде ця потреба увечері.

Також у компанії просять не вмикати потужну техніку у пікові навантаження, з 17:00 до 22:00. Йдеться про:

  • пральні машини,
  • бойлери,
  • кондиціонери,
  • електрочайники
  • праски

Росія 10 жовтня обстрілювала Україну з районів Каспійського моря, Нижнього Новгорода, Білорусі та Криму.

Як ми писали раніше, в результаті масованої атаки постраждали Київ, Львів, Рівне, Житомир, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Вінниця, Прилуки, Ніжин, Конотоп, Харків, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв та Одеса.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button