Новини

Застосунок «Вивчаю — не чекаю» допоможе малечі вчити математику

Сьогодні в Міністерстві освіти і науки України презентували мобільний застосунок «Вивчаю — не чекаю».

З його допомогою учні початкової школи вчитимуть математику — за українською навчальною програмою у будь-якій точці світу.

Застосунок вже можна завантажувати на iOS та Android. Окремий додаток для вивчення української мови з’явиться до кінця року.

Наповнення застосунку: відеоуроки і навчальні інтерактивні мініігри, які допомагають закріпити матеріал. Всі уроки чудово годяться для навчання і офлайн, і онлайн. Тобто, вчителі можуть використовувати їх для роботи в класі, тестування, домашніх завдань тощо.

«З початку повномасштабної війни в Україні було пошкоджено понад 2248 закладів освіти і 287 зруйновано. Мільйони дітей переміщені як в Україні, так і за її межами. За даними МОН, цьогоріч навчальний рік за кордоном розпочали майже пів мільйона школярів. Тому ми шукали оптимальне рішення і для вчителів, і для батьків, де би вони не перебували», — сказав перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Як зазначила голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин, це надзвичайно важливий продукт для безперервного навчання дітей. Уроки розробили кращі вчителі. «Переконана, що завдяки застосунку математика та читання стануть улюбленими предметами українських школярів» — сказала вона.

До слова, у створенні програми брали участь і українські діти — саме вони визначали цікаві завдання, і те, в який момент навчатися їм було весело.

Вивчаю — не чекаю» створено на основі методології партнерів проєкту — War Child Holland. Так, їхній застосунок Can’t Wait to Learn організація використовує вже 10 років у Лівані, Йорданії та Судану, — країнах, де зараз точиться війна.

Більше інформації — на сайті primary.org.ua

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button