Новини

ДСНС відзвітував про тестування нової системи сповіщень

Ще 7 вересня розпочалося тестування нової системи оперативного інформування людей про надзвичайні ситуації. Мета — зробити так, щоби люди могли отримувати сповіщення про небезпеку на мобільний телефон за будь-яких обставин.

Наразі тестування триває у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві.

Тож якщо телефон раптом «видає» якісь незвичні звуки, не лякайтеся. І знайте, що поки що надсилаються повідомлення лише з таким текстом: «ДСНС України. Тестування системи інформування населення».

За два тижні фахівці перевірили налаштування обладнання мереж операторів мобільного зв’язку. (до цієї технології, Cell Broadcast, приєдналися Київстар, Vodafone та lifecel — прим. ред). Водночас аналізувалися можливість отримання повідомлень на різних моделях мобільників.

Зараз робота зосереджена на підвищенні охоплення абонентів та розширенням кількості пристроїв, які можуть отримувати сповіщення. Це втілюється в життя не тільки з операторами, а й разом із виробниками мобільних телефонів.

CellBroadcast є дуже важливою складовою загальнонаціональної системи оповіщення. Вона використовується у багатьох країнах світу, і вважається кращою і надійнішою за SMS-інформування.

Серед її переваг, зокрема, оперативність, гнучкість у виборі локацій для інформування, і наявність звукового сигналу — навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнено.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button