НовиниПраво

Порошенка відпустили під особисте зобов’язання (ДОПОВНЕНО)

У справі щодо запобіжного заходу народному депутату, п’ятому президенту України Петру Порошенку за підозрою у державній зраді та сприянні тероризму в рамках розслідування незаконного постачання вугілля з окупованих територій прийняли рішення. Про це відомо з відеотрансляції на YouTube.

Суд зобов’язав політика прибувати за першим викликом до слідчого та до суду, не залишати без відповідного дозволу Київ та Київську область, повідомляти про зміну місця проживання або роботи, здати закордонні паспорти. Запобіжний захід призначено до 19 березня. Адвокати Петра Порошенка заявили, що оскаржуватимуть рішення суду. Водночас у Державному бюро розслідувань України заявили, що вважають рішення суду таким, “що не забезпечить належної поведінки підозрюваного Петра Порошенка, а тому у сторони обвинувачення є всі підстави для його апеляційного оскарження”.

Додамо, що судове засідання не розпочали у встановлені 14:00. Як заявили в Національній поліції, внаслідок штовханини, яка відбулася біля суду у результаті невиконання вимог правоохоронців, постраждав правоохоронець. Також, йдеться у заяві, із повідомленням про отримання тілесних ушкоджень звернувся один учасник мітингу на підтримку Петра Порошенка. ЗМІ інформували про затримання Володимира Балуха та про сутички між правоохоронцями та мітингувальниками.

Нагадаємо, рішення Печерського районного суду міста Києва щодо запобіжного заходу народному депутату, п’ятому президенту України Петру Порошенку за підозрою у державній зраді та сприянні тероризму в рамках розслідування справи про незаконне постачання вугілля з окупованих територій не винесли 17 січня. Печерський суд арештував майно п’ятого президента України 6 січня. Як стверджує адвокат Петра Порошенка, з порушеннями. Підозрюваними у справі також є народний депутат України Віктор Медведчук, ексміністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, названий посередником бізнесмен Сергій Кузяра. В ДБР повідомили, що В. Демчишина оголосили в міжнародний розшук. Фігуранти справи С. Кузяра, В.Медведчук знаходяться під домашнім арештом.

В інтерв’ю “Українській правді” в літаку Петро Порошенко заявив про обшуки у більшості членів команди, переслідування опозиції та знищення демократії в Україні. Він назвав і прізвище людини, яку вважає організатором свого переслідування. Також політик висловив переконання, що контракти та постачання не є повноваженням президентської гілки влади, а в країні з 2019 року різко зріс імпорт вугілля з Росії.

Виявилося, що в базі розшуку МВС з 24 грудня 2021 р. є анкета Петра Порошенка. 17 січня ДБР також опублікувало схему “Обставини та деталі функціонування злочинної схеми постачання протягом 2014-15 років вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям ЛНР та ДНР групою громадян України”.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button