Новини

Стартувала програма безкоштовної вакцинації домашніх тварин

В чотирьох містах стартувала програма, завдяки якій вакцинувати домашніх тварин проти сказу можна безкоштовно. А також стерилізувати та чіпувати.

Програму реалізують українська ветеринарна асоціація дрібних тварин (USAVA) і Міжнародний фонд захисту тварин IFAW. За посиланням також можна й подати заявку.

Своєчасна вакцинація проти сказу захищає тварину від смертельного для неї захворювання. Також сказ небезпечний для людини. Підчепити цю хворобу простіше, ніж здається, адже достатньо лише краплі. Приміром, у слині домашнього улюбленця. Вилікуватися від захворювання складно, хоча й реально. Проте простіше не захворіти.

Стерилізація — не тільки унеможливлює ризик появи небажаного потомства. Це також профілактичний засіб проти низки онкологічних захворювань у тварин.

Чіпування — надійний спосіб ідентифікації чотирилапих. Під шкіру вживлюється мікрочіп із унікальним 15-значним номером. Цей номер закріплюється за твариною на все життя. Чіпувати можна не лише собак і котів, птахів, сільськогосподарських тварин.

Наявність чіпу у тварини значно зберігає нерви господарям в разі її зникнення. А ще нечіповану тварину не випускають за кордон. Як, власне, і невакциновану проти сказу.

Наразі до програми долучилися декілька ветеринарних клінік у Києві, Львові, Харкові та Одесі.

В асоціації зазначають, що ризик захворювання на сказ як свійських тварин, так і людей в умовах війни дуже зріс, але дієві способи знівелювати загрозу є, і ними варто користуватися. Адже основа безпеки і здоров’я — відповідальність.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button