Новини

Україна приєднується до європейської зони вільного роумінгу

Завдяки цьому рішенню українці, які зараз знаходяться в країнах Євросоюзу, зможуть не платити додатково за дзвінки додому. Так само економитимуть і ті, хто телефонує з України до держав ЄС.

“Ми включимо Україну в нашу європейську зону вільного роумінгу. Наші доріжки солідарності користуються великим успіхом. Виходячи з усього цього, Єврокомісія буде працювати з Україною для забезпечення безперешкодного доступу до єдиного ринку”, — заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму щорічному зверненні “Про становище Союзу” в Європарламенті.

Зазначимо, що в ЄС правила безкоштовного роумінгу працюють ще з 2017 року. Це означає, що якщо мешканець Франції їде на відпочинок до Італії або до Ісландії, вартість мобільного зв’язку в нього лишається незмінною. Тобто, людина платить стільки же, скільки й вдома.

Цей підхід розповсюджується на дзвінки на мобільні і стаціонарні телефони, текстові повідомлення (SMS) і використання даних (перегляд веб-сторінок, потокове відтворення музики і відео).
А ще Урсула фон дер Ляєн зазначила, що Україна вже є технологічним центром, що активно розвивається.

За її словами, у березні Україна приєдналася до європейської електричної мережі. Це хотіли зробити тільки в 2024 році, але зробили зараз. Відтак всього-лише за два тижні країна, яка воює, стала експортером електроенергії до Європейського Союзу. Другим успішним кроком до співпраці було створення зернових коридорів. Тож настав час рухатися далі.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button