Новини

В Уряді радять запасатися свічками і батарейками

Україна була готова, що ворог вдарить по об’єктам критичної інфраструктури, як це, власне, і сталося 10 жовтня. І готова до того, що обстріли можуть повторюватися.

Як повідомляє Урядовий портал, на такий випадок були передбачені різні сценарії реагування.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль:

«Українська енергосистема функціонує в нормальному режимі. Ми не запитували аварійну допомогу в наших європейських сусідів. Дефіциту потужностей немає. Прямо зараз продовжуються ремонтні роботи. Загалом електропостачання відновлено для майже 4 тисяч населених пунктів та мільйонів споживачів».

За словами держслужбовця, держава придбала необхідне резервне обладнання. Вже зараз ДСНС використовує мобільні електростанції — в тих містах, де електропостачання поки ще не відновлено.
Проте електроенергія може тимчасово вимикатися будь де. І працювати з перебоями теж. Щоб енергетичні мережі не перевантажувати, причетні служби розробили графіки вимкнення електропостачання.

«Не будемо прикрашати дійсність — ця зима буде важкою. Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, аби в кожної родини був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло чи тепло», — підкреслив Прем’єр-міністр.

І уточнив, що на місцях накопичено достатню кількість енергоресурсів. Також підготовлено мережі, є додаткове обладнання. Крім цього, підготовлені пункти обігріву для населення та є плани евакуації — якщо раптом швидко відновити критичну інфраструктуру буде неможливо.

Як ми повідомляли раніше, 10 жовтня росія випустила по Україні понад 80 ракет.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button