Новини

ЗСУ звільнили понад півтори тисячі населених пунктів

Від російських окупантів звільнено 1534 населені пункти у Донецькій, Луганській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях.

На територіях відновлюється робота державних органів влади, повідомив під час брифінгу заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Знову починають працювати Національна поліція, органи місцевого самоврядування, медичні і навчальні заклади, фінансові установи тощо. Понад 500 містечок і селищ розміновано.

Але відправляти посилки поштою поки що не можна. Відтак Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України пропонує альтернативний варіант: адресні доставлення з допомогою волонтерів.

«Місто чи село, де живуть ваші рідні, звільнили від загарбників. Як допомогти близьким людям, які в таких умовах часто потребують найнеобхіднішого: продукти харчування, ліки, предмети гігієни? Адже через тимчасову відсутність стабільної логістики люди не завжди можуть дістатися до міста, щоб придбати необхідні речі. Один із дієвих варіантів — звернутися до волонтерської організації, яка сформує гуманітарну допомогу для ваших рідних або передасть зібрану вами посилку прямо з рук до рук» — говорять у відомстві.

Для передачі адресної гуманітарної допомоги на звільнені території рекомендується зателефонувати до волонтерського центру Help people: (068) 501-69-66. Залишити заявку можна й через цілодобову гарячу лінію з кризових питань Мінреінтеграції за номерами: 1548 та (096) 078−84−33. Така заявка буде передана волонтерам.

Далі необхідно зібрати посилку та надати необхідні дані про людину, якій буде відправлена допомога.

Передача посилки можлива також за умови організації з місць евакуації.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подивіться також
Close
Back to top button