Новини

Тестування системи сповіщень про небезпеку від ДСНС завершено

Державна служба надзвичайних ситуацій повідомила, що тестування системи сповіщення про небезпеку завершено. Тож тепер «страшні звуки» мобільний телефон видаватиме тільки під час реальної загрози.

«Розумію, що процес тестування, який ми розпочали 7 вересня, викликав низку незручностей і обріс мемами, але величезна кількість технічних рішень і питань, які потрібно було вирішити, вимагала певного часу для тестування», — зазначив заступник голови ДСНС Роман Примуш на сторінці у фейсбуці.

Система поки що не вводиться у постійну експлуатацію. Але вже зараз, під час дослідної експлуатації, робитиметься все, щоби вона охопила якомога більше абонентів. Адже старі моделі телефонів (не кажучи вже про кнопочні) поки що не приймають ці повідомлення. Їх можуть приймати моделі, які виготовлені після 2019 року, та які мають операційну систему Android версії 11 та вище або iOS від версії 14.5.

Як розповів керівник, торік впровадження цієї системи оцінювалося в декілька мільйонів доларів. Прогнозувалося, що всі роботи триватимуть рік. Проте війна росії проти України змусила переглянути підходи. Врешті проєкт реалізовується безкоштовно. А для того, щоби він таки втілився у життя, об’єднали зусилля:

  • мобільні оператори,
  • Українська асоціація операторів зв’язку «Телас»,
  • виробники мобільних телефонів та смартфонів,
  • вендори обладнання мобільного зв’язку,
  • світових постачальники програмного забезпечення для смартфонів
  • Міністерство внутрішніх справ,
  • Міністерство цифрової трансформації,
  • Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації

Як ми повідомляли раніше, тестування тривало у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button